Házirend

Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Kedves Vendégeink!

 

Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy pihenésük ideje alatt jól érezzék magukat nálunk. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, jelezzék nekünk a megadott elérhetőségeinken. 


A szálláshely és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének!
A vendég felelős a saját viselkedéséért a házban és annak környékén, az esetleges balesetért és károkozásért maga viseli a következményeket.


A foglalásnál feltételezhető, hogy Ön ismeri és elfogadja ezt a házirendet, valamint, hogy az betartásra kerül.
A szállás elfoglalásával magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.

Érkezés / Távozás

A vendégházat az érkezés napján 14.00 és 20.00  között lehet elfoglalni. Ha később érkezne, késéséről kérjük, telefonon tájékoztasson minket! Ha ezt elmulasztja, megeshet, hogy nem tudjuk fogadni.
A távozás napján 11.00-ig kell elhagyni a szálláshelyet, ellenkező esetben felárat számolunk fel.

Külön díjazás esetében lehetőség van a szállás korábbi időpontban való elfoglalásához, illetve a távozás napján tovább maradáshoz. Mindkét esetben előzetes egyeztetésre van szükség.

A szálláshelyet csak az előre egyeztetett/foglaláskor megadott létszámban vehetik igénybe a vendégek, melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül ellenőrizhet. Vendégeink látogatót csak és kizárólag a szállásadó tudtával, beleegyezésével fogadhatnak.

Érkezéskor a vendég a hatályos jogszabályokban előírt adatrögzítési kötelezettség miatt köteles a szállásadónak átadni a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya). Az adatrögzítési szabályozásról információ: vizainfo.hu/szallashelyek Továbbá ekkor kerül átadásra az esetlegesen még helyszínen fizetendő szállásdíj részlet / idegenforgalmi adó is. 

Vendégeink érkezéskor ház és kapu kulcsot is kapnak, hogy szabadon közlekedhessenek. A távozás napján kérjük, a kulcsokat hiánytalanul és épségben visszaadni! Az átadott kulcsok elvesztése esetén a vendég haladéktalanul köteles szólni a vendégház üzemeltetőjének, illetve az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere, stb.)

Fizetés

A szállásdíj, a foglalás módjának megfelelően fizetendő. A helyi idegenforgalmi adó fizetése az érkezéskor történik a lefoglalt időszakra vonatkoztatva. Vendégeink a vendégházat csak a teljes szállásdíj kifizetése után foglalhatják el!

Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben nem áll módunkban a pénzt visszafizetni.

Fizetési módok: készpénz, átutalás.

Parkolás

Egy autó parkolására van lehetőség a vendégház udvarán, illetve a kapu előtt, az utcán. Az utcán történő parkolás esetén kérjük, legyen tekintettel arra, hogy a szemben található telekre is behajthatnak autóval, ezt ne akadályozza.

A parkolás a vendég saját felelősségére történik, az ott tartózkodás során keletkezett esetleges károk is a vendéget terhelik. 

Az udvar területén nem lehet a gépjárművön nagyobb szerelést, karbantartást végezni. Kisebb javítás, karbantartás megengedett mindaddig, míg a terület tisztasága nem veszélyeztetett. Továbbá az autó teljes lemosása sem engedélyezett a vendégház területén.

Dohányzás

Dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS! Ez elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik!

A vendégház kertjében megengedett a dohányzás, de kérjük, a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesbe helyezzék.

Szobák, berendezési tárgyak használata

Kérjük, a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt stb. a házból kivinni tilos! Vannak udvari használatra alkalmas plédek és párnák is, kérjük, ezeket használják!

A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.

Távozáskor a szobákat átnézzük és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.

Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat!

A vendégházba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor stb.) tilos bevinni, tárolni.

A vendégházból való távozáskor kérjük győződjön meg, hogy a villany lekapcsolva van, illetve a vízcsapok, gáztűzhely el vannak zárva. A kert elhagyásakor pedig kérjük, mindig győződjön meg arról, hogy a terasz árnyékoló napernyője be van tekerve. Hirtelen feltámadó erős szél az árnyékolót leszakíthatja, ha nincs megfelelően betekerve és őrizetlenül van hagyva. Az ebből fakadó kárt a vendéggel megtéríttetjük! 

 

Bármilyen meghibásodást észlel kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a megadott elérhetőségeinken, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Étkezés

A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, ahol lehetőség van egyszerű ételek elkészítésére. A főzéshez rendelkezésre áll egy gáztűzhely és egy mobil indukciós főzőlap is. A gáztűzhely használatához a csatlakoztatott gázpalacknak megnyitva kell lennie. Kérjük, ezt a főzés végeztével zárják el! Továbbá, kérjük a konyhai eszközök, gépek rendeltetésszerű használatát is!

 

A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat! A vízforralóban ne hagyjanak vizet! 

Kérjük, az ágyakban ne étkezzenek, ezt csak a konyha vagy étkező részben tegyék a házon belül!

Takarítás

A vendégházat a vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merül fel a tisztasággal, azt kérjük jelezze a ház átadásakor. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk.

Minden vendég tiszta ágyneműt és törölközőt kap, emellett pótágynemű és póttörölköző is rendelkezésre áll. Kérjük, hogy a használt textileket ne tegyék vissza a komódba, azokat jól látható helyre tegyék, hogy távozásuk után begyűjthessük!

Szemételhelyezés, kezelés

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában, a fürdőszobában, a teraszon vagy a ház mellett elhelyezett szemetesekben lehetséges. Az ott tartózkodás alatt összegyűlt  szemetet a vendégek távozása után szállítjuk el. 

Kérjük, szemetet ne hagyjanak a kertben szétszórva!

Vendégházunkban van mód a szelektív hulladékgyűjtésre is! Kérjük, a műanyagot, üveget és papírt az e célra kihelyezett megkülönböztető színekkel ellátott kukákba helyezzék.

Vendégfogadás és szórakozás

A szálláshelyen látogatókat kizárólag napközben lehet fogadni, a szállásadó engedélyével.

Hangos zenével, zajjal járó buli tartása TILOS!
A szomszédok és a környék nyugalmának biztosítása miatt, a vendégházban és a kertben 22.00 – 08.00 óra között TILOS hangoskodni, hangosan zenélni vagy zenét hallgatni.

Kert és terasz használat

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt grillező/tűzrakó helyen lehet, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet. A tűzrakás után kérjük a parázs leöntését!

A grillező használatához szükséges fát, faszenet nem biztosítjuk, azt mindenki saját maga kell megvásárolja. A grillezőt és a környékét kérjük használat után összetakarítani szíveskedjék!

Tűzvédelem

A vendégházban található poroltó, melynek használata csak és kizárólag tűzeset eloltására engedélyezett.
Tűzeset esetén kérjük haladéktalanul értesíteni a tűzoltóságot, melynek elérhetősége a faliújságon megtalálható, illetve a szállásadót. 

Szolgáltatások

Vendégek részére a parkolás ingyenes.

Ágyneműt, törölközőt, WC papírt, mosogatószert, kézmosó szappant és kézfertőtlenítőt biztosítunk a vendégek számára, viszont ezekben egyedi kéréseknek, márka választásnak nem tudunk eleget tenni.  

A wifi használat ingyenes. A jelszó a házban található információs füzetben van felírva. 

A kertben található játszótér, homokozó is használható, de csak saját felelősségre.

Háziállat behozatalára a szállásadóval történő előzetes egyeztetés és adott esetben plusz szállásdíj fizetése után van csak lehetőség. Minden esetben kérjük az állat gazdáját, hogy az állattal kapcsolatos igazoló dokumentumot hozza magával, a biztonságát szavatoló egyéb kiegészítő felszereléssel együtt.

A vendégházban található faliújságon különböző szolgáltatásokat, programlehetőségeket, stb. ajánlunk a vendégeknek. Ezek a saját vagy más, korábbi vendégeink gyűjtései, ajánlásai, nem fizetett reklámok.

Egyéb

A szállás területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

Fenntartjuk a jogot a vendégkörünk megválogatására. Ittas állapotú, agresszív hajlamú, botrányosan viselkedő vendégeket nem fogadunk, illetve a szállásról azonnal eltávolítjuk!

A szobában felejtett értékeket 2 hónapig áll módunkban megőrizni, s amennyiben jelzik felénk a megadott időponton belül a megadott címre postázzuk.

Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkoló autóban keletkezett sérülések stb.).

A házirend megsértése esetén a szállás lemondásra kerülhet. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.

Amennyiben elégedettek a vendégházunk szolgáltatásaival, kérjük írjanak véleményt online felületeinken! 

Bármilyen panaszt figyelembe veszünk, és megoldunk személyesen, munkaidőben 9.00-től 19.00-ig. Ilyenkor kérjük, hívjanak minket a következő telefonok valamelyikén: +36 30 224 4357 vagy +36 30 632 5726

Jó pihenést kívánunk!