Forrás

A környékünk

Vendégházunk Lovas és Paloznak között helyezkedik el. Itt a szőlőhegyen nyugodt, természetes környezetben lehet pihenni és kikapcsolódni.

Közel a Balaton part, az alsóörsi és a csopaki strandok vannak a legközelebb. De strandolásra kevésbé alkalmas időben is számos látványosság, program várja az ide látogatókat. Gyalogos és biciklis kirándulásokhoz is jó kiindulópont a vendégházunk. A környéken kiváló éttermek és borospincék várják azokat, akiket a kulináris élmények is vonzanak.

panorama_2
Közeli strandok

Csopak strand

Ez a Balaton egyik legszebb és legkedveltebb strandja.
A strandon 530 m-es hosszúságban homokos, biztonságos, fürdésre kijelölt vízfelület fogadja a strandolni vágyókat. A parton 15 000 m2 zöldterület, gyermekek részére jól felszerelt játszóterek állnak rendelkezésére. A kialakított homokföveny kisgyermekes családoknak ideális. Minden 6 év alatti gyermek részére ingyenes a belépés. Ezen kívül jól felszerelt játszóterek, gyermekmedencével kialakított napozóstég, baba-mama szoba biztosítja a gyermekes családok teljes komfortérzését. Óriáscsúszda is ingyenesen rendelkezésre áll.
Cím: Csopak, Örkény sétány 1.

Alsóörs strand

A nyaralók egyik kedvenc fürdőhelye.
Gyönyörűen parkosított, rendezett, családbarát környezettel várják a strandolni vágyókat. A strandon és környékén található szolgáltatások gazdag választéka segíti a kellemest pihenést, ezek mindegyike mozgáskorlátozottak számára is könnyen megközelíthető. A strand előtt mintegy 500 autót és 100 kerékpárt befogadó, ingyenes parkoló található. Gyermekeknek a belépőt 4 éves kortól kell megváltani.
Cím: Alsóörs, Strand sétány 3.

Pelso Camping Alsóörs

A kemping területén rendezett, ápolt környezet és több medence is várja a vendégeket, valamint az árnyas fás, füves Balaton parti strand is. A strandon lévő gyermekmedencén kívül élménymedence várja a kicsiket és a nagyokat. Nagy strandterület, ingyenesen használható csúszda, különféle vízisportok, strandröplabda, streetball, teniszpálya garantálja a szabadidő aktív eltöltését.
Cím: Alsóörs, Camping utca 19.

Gasztronómia

Még csak autóba sem kell ülni, hogy kiváló éttermeket, borospincéket találjon az ember. 
Íme néhány a kedvenceink közül:

Sarok Borozó

Az Öreg-hegy lábánál lévő családi borozóban, kiváló grillételeket, hideg tálat és saját termelésű borokat kínálnak a vendégeknek. Kihagyhatatlan hely, hétvégén érdemes előre foglalni.
Cím: Lovas, Csárda u. 1.
Telefon: +36-70-379-3703
Nyitvatartás: 07.01. - 09.01.: 17.00-23.00

Lovas Kikötő

Lovas nem a Balaton partján fekszik, mégis saját Kikötője van. És nem is akármilyen! Kössetek ki náluk reggelizni, kávézni, egy hűsítő limonádéra, kortyoljatok a helyi borokból. Baguett szendvicsek, egyéb könnyű főételek és desszertek ebédre, vacsorára. Érdemes figyelni a programokat is, mert vacsora mellé könnyű nyári koncertek is szólnak.
Cím: Lovas, Fő u. 19.
Telefon: +36-30-235-5490
www.lovaskikoto.hu

A legfrissebb infokat a Facebookon megtalálod róluk »

Venyige Porta

A Paloznak központjában található kis "intézmény" hatalmas űrt tölt be a falu életében. Sok hosszú, ínséges kocsma nélküli év után nyitottak meg 2020-ban, hogy az év minden napján várják a vendégeket.
Cím: Paloznak, Fő u. 2.
Telefon: +36-50-129-3043
Nyitvatartás: mindennap 10.00-21.00

A legfrissebb infokat a Facebookon megtalálod róluk »

Sáfránkert Vendéglő

Nem fine dining, nem csárda, nem kockás terítős vendéglő, hanem őszinte és minőségi vidéki konyha Paloznak központjában. Jól átgondolt étlappal, szezonális fogásokkal, balatoni borokkal, máshol nem kóstolható Homola tételekkel.
Cím: Paloznak, Fő u. 1.
Telefon: +36-70-624-4448

A legfrissebb infokat a Facebookon megtalálod róluk »

Homola Pincészet

2009 óta készítenek borokat Paloznakon és környékén, ma már 15 hektáron. Egész évben, bár változó nyitvatartással, szeretettel várnak mindenkit a Pincészet borteraszán.
Cím: Paloznak, Vincellér u. 0534 hrsz.
Telefon: +36-70-431-2050

A legfrissebb infokat a Facebookon megtalálod róluk »

Paloznaki Pince Pont

A paloznaki Tájház udvarán kialakított kóstolóhelyen lehetőség van a Csiszár pincészet borainak kóstolására, megvásárlására, illetve bortúrák egyeztetésére.
Cím: Paloznak, Fő u. 6. (a Tájház udvarán)
Telefon: +36-30-987-4414
Nyitvatartás: 05.01. - 09.30.

Kirándulás, programok

Paloznaki Tekergő

A paloznaki önkormányzat által indított kerékpáros program segítségével a Balaton-felvidék keleti részét lehet bejárni különböző hosszúságú és nehézségű kerékpáros útvonalakon. 

Őskori festékbánya

1952-ben egy útépítés során találták meg a különleges leleteket és tárták fel a paleolitikum végéről eredeztethető festékbányát. 

Gyerekprogramot keresel?

Nézd meg a balatonigyerekek.hu programnaptárát! Itt megtalálod a legjobb gyerekeknek, családoknak szóló programokat a Balatonalmádi-Veszprém-Balatonfüred térségben.  

Tetszik a környék? Ismerd meg a vendégházunkat is!